5 manieren om gezond te genieten van het lekkere weer

Jaaaa, de lente is officieel begonnen. Het zonnetje schijnt, de temperaturen lopen op en de terrasjes lopen vol. Klinkt leuk toch? Echter krijg ik al veel berichten van mensen die bang zijn voor de extra kilo’s door alle wijntjes en biertjes. Daarom vijf tips om gezond te genieten van dit heerlijke weer. 

1. Ga naar buiten

Het zou natuurlijk zonde zijn als je de hele dag binnen blijft. Ga daarom naar buiten! Het is ’s avonds langer licht, ideaal voor een lekkere wandeling of een fietstochtje. Niet alleen pak je nog wat extra zonnestralen mee je verbrand er ook nog wat extra calorieën mee. WIN-WIN situatie dus. Heb je een tuin? Super, ga lekker in je vrije uurtjes aan de slag in de tuin. Ontspannend, lekker buiten én ook daar ben je lekker actief mee bezig.

2. Kies voor lekkere salades

Het wordt warmer en onze behoefte aan comfert-food neemt af. Geen vette stampotten met worst meer, maar tijd voor slanke salades! Zorg er wel voor dat je al je voedingsstoffen binnen krijgt. Neem een basis van aardappelen, volkoren pasta, volkoren couscous, quinoa of zilvervliesrijst. Doe er lekker veel groenten doorheen en kies voor slanke kaas of bijvoorbeeld kipfilet. Sausjes kan je gemakkelijk zelf maken met kruiden en magere yoghurt. Ook een behoorlijk slanke keuze toch. Extra tip: neem je salade mee naar het park en eet het daar lekker in het zonnetje op.

3. Kies een gezonder drankje

Op terrasjes wordt er vaak gekozen voor wijn, bier of een andere alcoholische versnapering. Hier tikken de calorieën behoorlijk aan. Ook in de parken zie je die bierkratten en lege wijnflessen overal liggen. Maak voor jezelf een gezonde en lekkere dorstlesser. Neem een flesje spa rood of spa blauw, voeg hier wat fruit en/of kruiden aan toe en zet dit een nachtje in de koelkast. Zo kan de smaak goed intrekken. Calorie-arm, verfrissend en erg lekker. Ter inspiratie:

  • Verse munt met citroen
  • Citrusvruchten met komkommer en munt
  • Aardbeien, citroen en basilicum
  • Sinaasappel en bosbessen
  • Grapefruit met rozemarijn
  • Framboos, rozenblaadjes en vanille

4. Geniet maar drink met mate

Maar mag je dan helemaal geen alcohol meer? Al is het gezonder om helemaal geen alcohol te drinken is genieten ook zeker belangrijk. Pak je een terrasje, kies dan een drankje dat je heel lekker vind. Geniet hier extra van en wissel dit af met water of frisdrank zonder suiker. Neem ook van de hapjes kleine porties. Komen er bitterballen op tafel? Prima, maar neem er 1 of 2 en niet de hele schaal.

5. Buiten sporten

Het zal je misschien al zijn opgevallen. De parkjes lopen vol met bootcampclubjes, hardloopgroepen en buitentrainingen. Super om te zien dat iedereen weer in beweging komt. Train ook een keer met een groep mee, probeer een nieuwe sport uit, ga lekker buiten trainen! Je komt meer in de zon, frisse buitenlucht en je bent volop in beweging. Sport je liever alleen? Ook dat kan! Ga lekker een stukje hardlopen of wielrennen. Zoek een workout-parkje en ga lekker trainen of doe wat yoga oefeningen in het zonnetje. Kies een sport die je leuk vindt en geniet van de zon!

Wat zijn jouw manieren om gezond te genieten van het heerlijke weer? Laat het me weten in een reactie!