Aankomen en afvallen

Ga voor jouw ideale gewicht

Een gezond gewicht is belangrijk voor iedereen! Heb jij een gezond gewicht? Bereken je BMI hier. Je BMI is de verhouding tussen je lengte en gewicht. Als je BMI te hoog of te laag is, heb je meer risico op bepaalde ziekten. Datzelfde geldt als je buikomtrek te groot is.Maar kijk niet alleen naar de weegschaal! Zo weegt spiermassa, meer dan vetmassa. Ik vind het dan ook belangrijk om progressie te zien in gewicht, lichaamsomtrek, vetpercentage, foto’s en het zitten van je kleding.

Afvallen

Overgewicht betekent dat je meer weegt, dan goed is voor je gezondheid. Een te hoog lichaamsgewicht brengt namelijk allerlei gezondheidsrisico’s met zich mee zoals hart-en vaatziekten en diabetes. Smitjefit coacht jou naar een gezond gewicht, waarbij het belangrijk is dat dit gewichtsverlies blijvend is. Het behouden van een gezond gewicht is hier vaak een grotere uitdaging dan de kilo’s verliezen. Maar je krijgt er veel voor terug! Met een goed gewicht zit je lekkerder in je vel. Je voelt je fitter. Je kunt gemakkelijker bewegen, raakt minder snel buiten adem en je hebt minder kans om ziek te worden.

Aankomen

Niet alleen voor overgewicht, maar ook bij ondergewicht of ongewenst gewichtsverlies kun je bij mij terecht. Met ondergewicht kun je een tekort krijgen aan essentiële voedingsstoffen, je afweer kan achteruit gaan en je kunt je sneller lusteloos en moe voelen.Er zijn verschillende oorzaken voor ondergewicht en samen kijken wij naar de oplossing om gezond aan te komen.