Blij worden van groenten en fruit

Behoefte aan een extra portie geluk? Goed nieuws, dit is namelijk binnen handbereik. En niet geheel onbelangrijk, ook nog gezond voor je! Recent onderzoek onder 12.000 mensen met verschillende leeftijden en achtergronden toont namelijk aan dat we gelukkiger worden van het eten van groente en fruit! (en daar word ik weer blij van ;-))

Het onderzoek dat werd uitgevoerd door de universiteit van Warwick en de universiteit van Queensland lieten de 12.000 deelnemers jarenlang een voedingsdagboek bijhouden en werden uitvoerig onderzocht door psychologen en psychiaters. Wat bleek: deelnemers die van bijna geen groente en fruit naar dagelijks acht porties gingen, ervaarde een geluksgevoel dat vergelijkbaar is met het vinden van een baan na lange tijd werkloos te zijn. Deze verbeteringen ontstonden binnen twee jaar.

Nu hoor ik je denken: maar is dit gevoel niet ergens anders door veroorzaakt?Β Je weet maar nooit of deelnemers inderdaad in de tussentijd een baan gevonden hadden toch? De onderzoekers geven echter aan dat hier rekening mee is gehouden.

Het eten van groente en fruit verbetert blijkbaar binnen veel snellere tijd het emotionele gestel dan dat het goed is voor de gezondheid. Mensen raken gedemotiveerd om groente en fruit te eten omdat ze het gevoel hebben dat het niet snel genoeg helpt voor de gezondheid. Maar nu we dit hebben ontdekt, is het misschien een reden om toch veel groente en fruit te eten. Aldus hoofdonderzoeker Andrew Oswald.

Oftewel, geen reden voor smoesjes meer! Tijd voor die extra portie en fruit en op korte termijn zal je een stuk gelukkiger worden, en op lange termijn een stuk gezonder. Win win situatie als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *