Emotie-eten

Krijg controle over jouw emotionele eetbuien

Ben jij gewend jezelf te troosten of te belonen met lekker eten? Geeft eten je bevrediging als je je verdrietig, alleen of onrustig voelt? Heb je een grotere drang naar snoepen of snaaien als je niet lekker in je vel zit? De kans is dan groot dat je last hebt van emotie-eten. Dit is erg lastig en kan ook vervelende gevolgen met zich meebrengen.

 

Grip op je emotie-eten, dat kan jij ook!

Wil jij het emotie-eten onder controle krijgen, bewust kunnen genieten van lekker eten zonder schuldgevoel en stoppen met jojoën? Dan kan ik je daarbij helpen! In 2019 heb ik de post-HBO Emotie eten de baas afgerond en mijzelf gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die last hebben van emotie-eten.

Stap voor stap pakken we het emotie-eten aan en werken we aan een gezonde relatie met eten. Geen onrust in je hoofd, eetbuien of schuldgevoelens meer! Samen gaan we kijken naar de oorzaken van jouw emotionele eetbuien en hoe je hier op een andere manier mee om kan gaan en hoe je hardnekkige patronen kan doorbreken. Waarom eet je op bepaalde momenten en hoe kom je in een vicieuze cirkel terecht. We onderzoeken wat jouw echte behoefte is en hoe je jezelf hierin kan voorzien. Zodat jij controle krijgt over jouw emotionele eetbuien. Op die manier krijg jij meer rust in je hoofd, meer zelfvertrouwen en een fitter en energieker gevoel!

Herkenbaar?

  • Heb jij vaak last van snaaibuien en heb je het gevoel geen controle meer te hebben over jouw eetgedrag?
  • Heb je al veel verschillende diëten geprobeerd, maar lukt het niet om (blijvend) gewicht te verliezen?
  • Herken je je in de gedachte ‘ach laat ook maar, nu is het toch al verpest’ en kun je niet stoppen met snaaien als je eenmaal de fout in bent gegaan?
  • Zit je steeds weer in een vicieuze cirkel waar je niet meer uitkomt?

Wil jij graag

  • Voorgoed afscheid nemen van oncontroleerbare eetbuien en emotie- eten?
  • Voor eens en altijd stoppen met jojoën en strenge diëten?
  • Bewust kunnen kiezen en genieten van eten zonder eindeloze strijd in je hoofd of schuldgevoelens?
  • Oftewel: de baas worden over je emoties en eten in plaats van eten over jou?

 

Dan kan ik jou daar zeker mee helpen!

Onderzoek jouw eetgedrag

Dit programma levert je inzicht en bewustwording op in je eigen eetgedrag en gewoontes.

Vind een goede balans

Geen alles- of niets mentaliteit meer maar een balans in je eetpatroon en bewust kunnen kiezen voor genietmomentjes

Neem afscheid van emotionele eetbuien

Geen oncontroleerbare eetbuien, maar controle over jouw eetgedrag.

Nooit meer diëten

Geleidelijk en blijvend afvallen in plaats van streng diëten en daarna weer aankomen.

Lekkerder in je vel

Meer rust in je hoofd, meer zelfvertrouwen en een fitter en energieker gevoel!

Op 3 manieren van je emotie-eten af!

Speeddate

Tijdens dit gesprek van 30 minuten beantwoord ik al jouw vragen over emotie-eten.

Voedingscheck

Op basis van jouw eetdagboek krijg je inhoudelijke feedback op je eetpatroon, waarbij de focus ligt op de triggers van je emotionele eetbuien en hoe je deze kunt voorkomen. Kortom alles wat je nodig hebt om zelfstandig grip op je emotie-eten te krijgen.

Coaching op maat

Persoonlijke begeleiding en consulten waarin ik jou adviseer, ondersteun en begeleid in jouw traject om grip te krijgen op je emotie-eten.

Zij ging jou voor!

Ik had me aangemeld bij Neeke omdat ik graag een aantal kg wilde afvallen. Ik wist wel wat ik moest doen. Maar toch lukte het me niet om het vol te houden. Na periodes van streng lijnen en veel sporten ging het altijd mis. Dan kwam er een periode van weinig beweging en veel eten. Ik zat vast in deze cirkel en wist niet hoe ik eruit moest komen. Samen met Neeke hebben we gekeken naar mijn valkuilen. Niet alleen was ik veel te streng voor mezelf. Ik had ook geregeld last van emotionele eetbuien. Door na te gaan in welke situaties dit voorkwam kon ik me er ook beter op voorbereiden. Ik weet nu waar mijn echte behoefte ligt in plaats van eten. Op die manier kan ik vaak mijn eetbuien voorkomen. Zo ben ik zonder een streng dieet al 5 kg afgevallen. Maar daarnaast heeft het me veel meer opgeleverd. Ik zit lekkerder in mijn vel en voel me een stuk beter.

 

Meld je aan en krijg grip op je emotionele eetbuien