Emotie-eten

Krijg controle over jouw emotionele eetbuien

Ben jij gewend jezelf te troosten of te belonen met lekker eten? Geeft eten je bevrediging als je je verdrietig, alleen of onrustig voelt? Heb je een grotere drang naar snoepen of snaaien als je niet lekker in je vel zit? De kans is dan groot dat je last hebt van emotie-eten. Dit is erg lastig en kan ook vervelende gevolgen met zich meebrengen.

 

Grip op je emotie-eten, dat kan jij ook!

Wil jij het emotie-eten onder controle krijgen, bewust kunnen genieten van lekker eten zonder schuldgevoel en stoppen met jojoën? Dan kan ik je daarbij helpen! In 2019 heb ik de post-HBO Emotie eten de baas afgerond en mijzelf gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die last hebben van emotie-eten.

Stap voor stap pakken we het emotie-eten aan en werken we aan een gezonde relatie met eten. Geen onrust in je hoofd, eetbuien of schuldgevoelens meer! Samen gaan we kijken naar de oorzaken van jouw emotionele eetbuien en hoe je hier op een andere manier mee om kan gaan en hoe je hardnekkige patronen kan doorbreken. Waarom eet je op bepaalde momenten en hoe kom je in een vicieuze cirkel terecht. We onderzoeken wat jouw echte behoefte is en hoe je jezelf hierin kan voorzien. Zodat jij controle krijgt over jouw emotionele eetbuien. Op die manier krijg jij meer rust in je hoofd, meer zelfvertrouwen en een fitter en energieker gevoel!

Herkenbaar?

 • Heb jij vaak last van snaaibuien en heb je het gevoel geen controle meer te hebben over jouw eetgedrag?
 • Heb je al veel verschillende diëten geprobeerd, maar lukt het niet om (blijvend) gewicht te verliezen?
 • Herken je je in de gedachte ‘ach laat ook maar, nu is het toch al verpest’ en kun je niet stoppen met snaaien als je eenmaal de fout in bent gegaan?
 • Zit je steeds weer in een vicieuze cirkel waar je niet meer uitkomt?

Wil jij graag

 • Voorgoed afscheid nemen van oncontroleerbare eetbuien en emotie- eten?
 • Voor eens en altijd stoppen met jojoën en strenge diëten?
 • Bewust kunnen kiezen en genieten van eten zonder eindeloze strijd in je hoofd of schuldgevoelens?
 • Oftewel: de baas worden over je emoties en eten in plaats van eten over jou?

 

Dan kan ik jou daar zeker mee helpen!

Onderzoek jouw eetgedrag

Dit programma levert je inzicht en bewustwording op in je eigen eetgedrag en gewoontes.

Vind een goede balans

Geen alles- of niets mentaliteit meer maar een balans in je eetpatroon en bewust kunnen kiezen voor genietmomentjes

Neem afscheid van emotionele eetbuien

Geen oncontroleerbare eetbuien, maar controle over jouw eetgedrag.

Nooit meer diëten

Geleidelijk en blijvend afvallen in plaats van streng diëten en daarna weer aankomen.

Lekkerder in je vel

Meer rust in je hoofd, meer zelfvertrouwen en een fitter en energieker gevoel!

Op 3 manieren van je emotie-eten af!

Workshop grip op je emotie-eten

Tijdens deze workshop maak je kennis met het 7-stappen plan via een workshop Emotie eten de baas.

3 maanden traject

Een intensief traject waar je in 3 maanden controle krijgt over je emotionele eetbuien. Zie voor meer informatie hieronder.

Individuele sessies

Als je een programma van 3 maanden niet passend vindt, dan zijn in overleg individuele sessies op afspraak mogelijk. De kosten hiervan zijn € 80,- per uur.

3 maanden traject grip op je emotie-eten

Dit intensieve traject zorgt ervoor dat jij een gezonde relatie krijgt met eten. Geen strijd meer in je hoofd, schuldgevoelens of eetbuien. Dit programma geeft je inzicht en bewustwording van je eigen eetgedrag en gewoontes. Waarom eet je op een bepaald moment? En hoe voorkom je dat je steeds in een vicieuze cirkel terecht komt? Je gaat leren dat die reep chocolade in de avond niet je behoefte aan rust, ontspanning of een luisterend oor vervult. Je gaat leren om deze gewoontes los te laten en de vicieuze cirkel te doorbreken. Met als resultaat een gezonde relatie met eten. Waar je geen last hebt van oncontroleerbare eetbuien en waarbij je geen eindeloze dieetpogingen meer hoeft te doen. Jij krijgt de regie en controle over jouw eetgedrag.

 

Inhoud programma

Gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten t.w.v. €60,-
Hierin bespreken we jouw hulpvraag, behoefte, valkuilen en knelpunten en kijken we of dit traject passend voor jou is.

Vervolggesprekken
Tijdens het programma zijn er 5 vervolggesprekken. Elke twee weken is er een afspraak van ongeveer 45 minuten. Tijdens deze gesprekken wordt o.a. aandacht besteedt aan het emotie- eten en jouw onderliggende gedrag. Je gaat aan de slag met deze onderliggende patronen met behulp van gedragsoefeningen, je stelt doelen en actiepunten op en gaat dit uitvoeren, belemmeringen en valkuilen komen aan bod. Daarnaast bespreken we wat een passend eetpatroon voor jou is.

Mailcontact
Tussen de gesprekken door evalueren we hoe het die week is gegaan en waar je tegen aanloopt. Ook kan je altijd tussendoor mailen om vragen te stellen.

Eindevaluatie
In het laatste vervolggesprek evalueren we hoe het traject verlopen is en bespreken we hoe je in de toekomst verder wilt. Ga je op eigen houtje verder of wil je toch verdere begeleiding?

Na het volgen van het 3 maanden traject kan je er ook voor kiezen om als stok achter de deur nog een 6 maanden vervolgtraject te volgen. Hierbij hebben we 1x per maand een vervolgafspraak en kan je tussendoor via de mail altijd terecht met vragen.

Investering
Jouw inzet en € 395,-.

Je krijgt: 

 • Een gratis intakegesprek t.w.v. €60,-;
 • 5 vervolggesprekken;
 • oefeningen en opdrachten om meer inzicht te krijgen in je eigen eetgedrag;
 • achtergrondinformatie over emotie-eten en verleidingseten;
 • andere voedingstips.

Zij ging jou voor!

Ik had me aangemeld bij Neeke omdat ik graag een aantal kg wilde afvallen. Ik wist wel wat ik moest doen. Maar toch lukte het me niet om het vol te houden. Na periodes van streng lijnen en veel sporten ging het altijd mis. Dan kwam er een periode van weinig beweging en veel eten. Ik zat vast in deze cirkel en wist niet hoe ik eruit moest komen. Samen met Neeke hebben we gekeken naar mijn valkuilen. Niet alleen was ik veel te streng voor mezelf. Ik had ook geregeld last van emotionele eetbuien. Door na te gaan in welke situaties dit voorkwam kon ik me er ook beter op voorbereiden. Ik weet nu waar mijn echte behoefte ligt in plaats van eten. Op die manier kan ik vaak mijn eetbuien voorkomen. Zo ben ik zonder een streng dieet al 5 kg afgevallen. Maar daarnaast heeft het me veel meer opgeleverd. Ik zit lekkerder in mijn vel en voel me een stuk beter.

 

Meld je aan en krijg grip op je emotionele eetbuien