Over Neeke

Hoi! Mijn naam is Neeke, ik ben 25 jaar en woon in Groningen.

Gezonde voeding en een gezonde leefstijl zijn mijn passie. Al van kinds af aan ben ik altijd met sport bezig geweest. Waar ik als kind zijnde fanatiek aan voetbal en volleybal deed kan je me tegenwoordig met regelmaat vinden in het krachthonk, in de meest gekke houdingen tijdens een lesje yoga, op de kop hangend tijdens het paaldansen of zie je me voorbij rennen tijdens een rondje hardlopen in het Noorderplantsoen.

Zelf weet ik hoe het is om je voeding en leefstijl aan te passen en om aan de andere kant van de behandeltafel te zitten. In 2007 ben ik in contact gekomen met een diëtist toen diabetes mellitus type 1 bij mij is geconstateerd. Hier kwam ik in aanraking met het vak diëtetiek wat mij ontzettend leuk leek. Na een open dag bij de Hanze Hogeschool was ik om en ben ik de opleiding Voeding en Diëtetiek gaan volgen die ik in 2013 heb afgerond.

Behalve de medische kant van de diëtetiek heeft de combinatie sport en voeding mij ook altijd geïnteresseerd en daarom heb ik mij gespecialiseerd in sportdiëtetiek. Een aparte tak van de diëtetiek waar je met voeding de prestaties wil optimaliseren.

In mijn vrije tijd ben ik nog steeds veel met voeding bezig, enerzijds door het verdiepen in wetenschappelijk onderzoek en dit te vertalen naar artikelen, anderszijds door lekker te koken en nieuwe recepten uit te proberen die ik graag met jullie deel op deze pagina. Nu zal je denken dat ik een echte health freak ben. Maar je kan mij ook zeker blij maken met een heerlijk stuk chocolade en sla ik geregeld mijn training over om lekker op de bank te hangen of een terrasje te pakken. It’s all about the balance en ik wil jou helpen deze te vinden!

Het is mijn doel om te werken aan een gezondere wereld

Dit klinkt ambitieus, maar elke tevreden klant, elke kleine progressie, geeft mij de energie om hiermee aan de slag te gaan. Dit doe ik door middel van voedingsadvies passend bij jouw eetgewoontes. Daarnaast besteed ik ook aandacht aan jouw leefstijl en voldoende beweging.

Werkervaring

2016-heden. Diëtist bij My Daily Lifestyle // 2016-heden. Diëtist en eigenaar bij Smitjefit // 2016-heden. Docent bij Start2Move // 2015-heden. FIT. coach bij FIT.nl //2014-2016. Diëtiste en mede-eigenaar bij Diëtistenpraktijk FLOW // 2013-2017. Fitnessinstructrice en voedingsdeskundige bij Fit For Free // 2013-heden. Diëtist en columnist bij FIT.nl // 2013-2014. Diëtist in opleiding en diëtist bij Diaconessenhuis Meppel // 2012-2013. Afstudeeronderzoek bij Wageningen UR 2012-2012 // Fitnessinstructrice bij Sportcentrum de ACLO //

Opleidingen

HBO Voeding en Diëtetiek // Post HBO Sportdiëtetiek // Scholing praktische insulinetherapie // Opleiding gediplomeerd fitnessinstructeur //

Share