Wesley van Diejen

 

Via FIT.nl ben ik in contact gekomen met Neeke. Neeke heeft voor mij een uitgebreid voedingsadvies geschreven dat strookt met mijn trainingsuren en doelstellingen. Op het moment dat ik de schema’s ontving woog ik nog 86kg met een vetpercentage van 15% en ik was vooral moe. Ik ontving de schema’s en ben begonnen deze strikt te volgen. Het geheel was namelijk zo uitgebreid dat Neeke hier goed over nagedacht moest hebben. Ik kon dit dan ook zonder enige bedenkingen aannemen en meenemen in mijn trainingen.

2,5 maand later was ik 4,5 kg aangekomen maar is mijn vetpercentage met 4% gezakt, tot onder de 11%, en heb ik veel meer energie om optimaal te trainen. Inmiddels ben ik geheel gewend aan het bewuste omgaan met voeding. Het is naar mijn mening de belangrijkste factor in het behalen van je doelstelling. Het zien ontwikkelen van je eigen lichaam is een bijzonder proces. Het kost een hoop energie, en hoe dichter je bij het doel komt, hoe meer energie het kost maar met de juiste begeleiding en doorzettingsvermogen is alles mogelijk wat je graag zou willen behalen.

Neeke, bedankt! Vindt het erg leuk om met je samen te werken, je plannen en adviezen zijn goed doordacht, voorzien van voldoende informatie, je betrokkenheid en interesse in het effect van de schema’s is zowel erg leuk om te zien, als een extra motivatie om nog beter me best te doen. Ik ben uiterst tevreden!

Adrienne Oostveen

Gefeliciteerd met het opstarten van je eigen bedrijf. Ik hoop dat veel mensen je advies zullen vragen. Je advies heeft mij enorm geholpen en het plezier in het hardlopen vergroot.

* Adrienne heeft in 2015 de hele Berenloop (42,2 km) gelopen in 3.55.09. Met deze toptijd is ze 3de geworden van haar categorie op deze afstand. 

Kees Drent

Na een flinke tijd sporten en weinig eten en een vetpercentage rond de 25% vond ik het toch maar eens tijd om een diëtist in de armen te nemen. Ik heb een consult aangevraagd bij Neeke. Ik zat ver onder de calorieën die ik nodig had. Samen met haar heb ik een voedingsschema gemaakt passend bij mijn behoeften. Door de super goede begeleiding van Neeke ben ik van 92 kilo naar 80 kilo gegaan in 3 maanden! Ik ben gezonder en kan nu weer op hoog niveau voetballen. Ik wil Neeke bedanken voor haar deskundig advies en goede begeleiding. Want zij staat aan de basis voor dit resultaat. Ik beveel Neeke via dit bericht graag aan als diëtist.

Petra

Eind vorig jaar heb ik onder begeleiding van een diëtist het FODMAP-dieet gevolgd. Hierdoor wist ik al het e.e.a. over voeding. Maar Neeke heeft me nog meer geleerd over mijn eetpatroon. Ik miste toch nog wel wat voedingsstoffen.

Met de hulp van Neeke ben ik gezonder gaan eten en inmiddels al flink wat kilo’s kwijt en op weg naar een gezond gewicht.

Peter

De adviezen van Neeke hebben me inzicht en handvatten gegeven hoe ik met kleine aanpassingen een duurzame verandering kan aanbrengen om een gezonder gewicht te krijgen en te behouden. Ik ben nu in 12 weken al 5 kg kwijt met een gestaag dalende lijn.

Ik heb inzicht in mijn eetbehoefte en wat mijn triggers zijn om te veel te eten. Ik eet bewuster en voedzamer (meer granen en vezels en minder verzadigde vetten).

Thomas

Ik wil Neeke bedanken voor haar inzet en begeleiding.

Mede dankzij de ploegendiensten was ik al langere tijd te zwaar. Neeke heeft me geleerd hoe om te gaan met eten tijdens de nachtdiensten. Ook heeft ze me leren etiketten lezen en kan ik zo betere keuzes maken. Ik ben niet veel andere dingen gaan eten, maar ik ga er anders mee om.

Ik heb nu een gezond gewicht en meer energie. Heb zelfs het sporten weer opgepakt. Ik val nog steeds af zonder al te veel aanpassingen.

Mike

2 jaar geleden was ik begonnen met veranderen van eet gewoontes dat is aardig gelukt en heeft mij 9 kilo doen afvallen vanaf dat moment. Helaas is Corona er tussen gekomen, wat ervoor gezorgd heeft dat ik met mijn ‘kantoor baan’ alleen maar thuis heb gezeten en de motivatie om te sporten omdat alles dicht was, was ver te zoeken. Ik merkte nadat ik ruim een jaar bijna niet bewogen had er mentaal last van kreeg en de motivatie steeds verder weg zakte.

De begeleiding door Neeke heeft mij een nieuwe gezonde structuur opgeleverd. Waardoor ik met de behaalde resultaten gemotiveerd ben om mij hier aan te houden. Het advies van Neeke heeft eraan bijgedragen dat ik beter weet wat ik dagelijks binnen moet krijgen. Met elke dag in de ochtend een uur bewegen wat ik eerder niet deed, voel ik mij de rest van de dag een stuk fitter. Ook dragen de behaalde resultaten bij aan de motivatie om door te gaan.

Emile

Toen ik me aanmeldde bij Neeke had ik last van overgewicht en diabetes type 2 waarvoor ik ook medicatie gebruikte. Mijn doel was om gezonder te eten en hierdoor mijn medicatie gebruik te kunnen verminderen.

Dankzij de begeleiding van Neeke ben ik ruim 20 kg afgevallen en gebruik ik geen medicatie meer. Ik heb veel geleerd over wat ik wel en wat ik beter niet kan eten. Mijn eetpatroon en manier van leven is daarbij volledig veranderd. Ik weet nu ook dat als ik een keer niet goed bezig ben dat ik het daarna toch weer snel op pak. Ik heb veel geleerd over wat ik wel en wat ik beter niet kan eten.
Mijn eetpatroon en manier van leven is volledig veranderd.

Het is mij duidelijk geworden hoeveel effect deze veranderingen op mijn gezondheid hebben. Ik heb meer energie, slaap beter en mijn bloedsuikerspiegel is goed zonder gebruik van medicijnen. Ik eet nu dagelijks gezond maar gun mezelf wel af en toe een uitspatting.

Herman

Ik ben ongeveer 6 kilo gewicht verloren. Ik let beter op wat ik eet, en probeer de gezondere keuze te maken, ik heb goede praktische tips gehad. Omdat het praktische vaardigheden zijn, kun je ze gemakkelijk toepassen. Neeke gaf goede tips, en luisterde goed, ook wat ik niet wilde veranderen. ik ben nu 6 kilo afgevallen en ga door voor de 10 kg. Ik wil Neeke bedanken voor de positieve begeleiding.

Marleen

Gezond afvallen is meer dan alleen het getalletje op de weegschaal. Behalve structureel gewichtsverlies, ben ik me bewuster geworden van voedingskeuzes. gezondere keuzes (de minder vette variant van boter en kaas bijvoorbeeld) en meer groente. Ik ben blij met de begeleiding. Het heeft me structureel doen afvallen. Inmiddels heb ik mijn streefgewicht al behaald, en ik blijf verder de bewuste keuzes maken om verder af te vallen. Dankjewel voor de fijne begeleiding!

Miriam

Ik heb me aangemeld voor coaching om meer energie te krijgen en beter in mijn vel te zitten. Neeke gaf me persoonlijke en eerlijke coaching op maat.

Dankzij haar begeleiding ben ik bewuster van wat ik eet en heb ik meer plezier gekregen in het sporten. Ze begeleidde me op een manier dat ik dingen in mijn eigen tempo kon ontdekken en doen. De positiviteit bij alle babystapjes die ik maakte gaf extra motivatie. Ze zette ook geen druk op hoeveelheid en zwaarte van sporten maar motiveerde me op de juiste manier om in beweging te komen.

Ik voel me fitter, vitaler en zit lekkerder in mijn vel.

Rob

Ik wilde op een gezonde en evenwichtige manier sporten en meer inzicht krijgen in mijn eetpatroon. Dankzij de begeleiding van Neeke heb ik leren genieten van sporten en op een mentaal gezonde manier mijn grenzen en focus te verleggen. Ik luister nu meer naar mijn geest en lichaam. Neeke heeft mij echt op een andere manier leren sporten, ervan te genieten en een mooie balans te vinden tussen sporten en het sociale leven. Het heeft mij door een mentaal moeilijke periode geholpen wanneer ik dat nodig had. Sporten was mijn mindfulness.

Daarnaast ben ik ook gezonder gaan eten. Dankzij een goed en evenwichtig overzicht van welke voedingsstoffen ik op een dag nodig had.

Neeke, ik heb je al enorm bedankt mar dat wil ik toch graag nog even doen! Jij hebt ervoor gezorgd dat ik veel stappen heb kunnen zetten, een donkere periode heb kunnen overwinnen en ik weer enorm kan genieten van sporten! Dank je hiervoor!

Danielle Torchia

My name is Danielle, I’m Brazilian and Italian, and lived in the Netherlands for 4 years. In 2015 I had a surgery and wouldn’t be able to exercise for 6 months. In order not to gain weight and stay healthy during this period, I decided to look for a nutritionist. Neeke Smit was then recommended to me by a personal trainer at the gym I went to previously to my surgery.

I really liked Neeke’s work and if I hadn’t move out of the Netherlands I would still be working with her. I think the problem most people have when thinking of building diets with nutritionists is how unrealistic the diets can be in a sense of following them in the long run. What I really liked about Neeke is that she didn’t give me a tough diet. She helped me to reeducate myself in the sense of nutrition. She taught me how to be more aware of what and how much I eat which made it way easier for me to live a healthier life.

A very positive point for me was also to get to know what products in the Netherlands were healthier and better for my body. As I didn’t grow up in the country and, where I am from, the food is really different, Neeke guided me and taught me what to look for in the products I buy.
Something that really motivated me was my progress. I didn’t lose so much weight but I lost a significant amount of body fat %. Another positive effect from Neeke’s diet was that because I was eating healthier and right, my skin and hair looked better, I had more energy and strength.
After almost a year working with Neeke, I truly believe in her work and would recommend her without a doubt. It is really a pity I can’t take her with me wherever I go!

Petra den Ouden

Zelf was ik al een tijdje bezig met het aanpassen van mijn voedings- en bewegingspatroon om overtollig gewicht kwijt te raken, maar op een gegeven moment bleef mijn weegschaal stil staan en die laatste kilo’s wilden maar geen afscheid nemen. Van Neeke kreeg ik een voedingsschema op maat met daarin een beoordeling van mijn huidige voeding met tips en adviezen over hoe ik die aan kon passen. Ook zat er een voorbeeld van een dagmenu bij met ruim voldoende variatie mogelijkheden en een lijst met richtlijnen waar ik als vegetariër op moet letten om toch voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen binnen te krijgen. Na de eerste week was het resultaat al zichtbaar! Met haar duidelijke uitleg en zeer bruikbare tips en adviezen, heb ik eenvoudig mijn voedingspatroon aan kunnen passen en zonder hongergevoel die laatste kilo’s van me af kunnen schudden. Ik ben dus ontzettend blij en tevreden met Neeke’s hulp, tips en adviezen en zal haar zeker aanbevelen bij anderen.

Leo

Voordat ik contact op nam met Neeke had ik last van vermoeidheid, moeite met in slaap vallen, spierklachten en last van mijn stoelgang.

Ik heb tijdens de begeleiding veel geleerd over voeding en daardoor een gezondere levensstijl ontwikkeld. Ik ben nu bewust met mijn voeding bezig. Vooral het etiket lezen was verrassend leerzaam.

Neeke is een leerzame, leuke diëtist die duidelijk is en goed motiveert. Ik ben zeer blij met de begeleiding en heb hier zeker wat aan in de toekomst. Ik eet gezonder, slaap beter, herstel gemakkelijker na het sporten en mijn stoelgang is verbeterd.

Tom

Ik was al vrij bewust bezig met mijn gezondheid. Maar soms weet je niet meer wat nu wel en niet goed is. Daarom heb ik contact opgenomen met Neeke.

De begeleiding van Neeke heeft mij een goede check opgeleverd over mijn huidige leefstijl met een aantal verbeterpunten. Neeke heeft me goed geholpen dit in de praktijk te brengen. Ze heeft me waardevolle tips gegeven met de juiste onderbouwing waardoor ik een stuk bewuster ben geworden.

Inge

Ik was al eerder op eigen houtje succesvol afgevallen. Helaas door corona, zelf ziek te zijn geworden en het sluiten van de sportschool teruggevallen. Ik kreeg ook last van eetbuien en nam daarom contact op met Neeke.

Mijn motivatie was laag en Neeke heeft op een creatieve manier, door middel van het maken van een moodboard mijn motivatie weer aangewakkerd. Ook heeft ze me beter leren stilstaan bij de momenten waarop ik mijn eetlust en eetbuien niet onder controle had. Soms lukt dit beter dan andere keren maar ik maak kleine stapjes naar een gezonder eetpatroon.

Ricardo

Neeke heeft me geholpen meer inzicht te krijgen in mijn eetgedrag. Ze heeft me uitgedaagd om beter stil te staan bij de momenten waarop ik mijn eetlust niet onder controle heb. Op deze manier heb ik veel inzicht gekregen in mijn valkuilen en hoe hiermee om te gaan.

Ik heb kleine stapjes gezet naar beter eten. Dit ging de ene keer beter dan de andere. Maar ik merk dat ik steeds meer grip krijg op mijn eetbuien. Ook voel ik me minder snel schuldig als ik wel eens wat ‘ongezonds’ neem.

Dankzij de begeleiding heb ik veel meer rust, eet ik bewuster en voel ik me een stuk beter!

Vincent

Mijn doel was om af te vallen, maar ik wist niet hoe. Het internet staat vol met contradicties en verschillende verhalen. Daarom heb ik contact opgenomen met Neeke. Het is fijn dat een professional je advies geeft, dit geeft duidelijke handvaten. Met de hulp van Neeke heb ik een nieuwe gezondere structuur in mijn leven gebracht. En ben ik best wat kilo’s kwijt net zoals meer spier opbouw en vet verbranding. Neeke was altijd erg professioneel en reageerde altijd snel op mijn berichten. Haar begeleiding heeft mij heel erg geholpen.

Marjolein

Voordat ik met mijn voeding aan de slag ging had ik last van een moeilijke stoelgang en een opgeblazen gevoel.

Neeke heeft me tips gegeven om gezonder en anders te eten, zonder het gevoel te hebben dat ik aan het diëten was. Ik ben bewuster van mijn voeding geworden, heb kleine aanpassingen gemaakt in mijn eetpatroon waar ik zelf anders nooit bij stil had gestaan.

Dirk

Ik ben zelf een fanatiek wielrenner en wilde meer uit mijn sportprestaties halen. Daarom nam ik contact op met Neeke.

We hebben gekeken naar mijn basisvoeding en de timing van de voeding rondom mijn sporten. Ik ben me nu meer bewust van wat wel en niet gezond is. Ik snoep nu minder. Het sporten gaat beter (wielrennen) ronde van 1.10 naar 1.01.35 en heb minder last van vermoeidheid en spierklachten.

Totaal ben ik 5kg kwijt dit was ook het doel.

Bas

De begeleiding van Neeke heeft mij inzicht opgeleverd in hoe kleine dingen grote gevolgen kunnen hebben. Met name het kenmerk ‘energiebalans’ heeft mij geholpen om meet inzicht te krijgen in hoe mijn lichaam werkt en hoe ik deze positief kan beïnvloeden. Ik ben meer bewust van wat ik eet. Ik laat ‘minder goede’ maaltijden toe en geniet daarvan. Dit leer ik nu compenseren met lichte goede maaltijden, en ik houd maat (balans tussen lichte en zware maaltijden).

Neeke heeft een fijne aanpak in haar begeleiding. Focus op het positieve en pak een klein dingetje op wat je beter wil doen. Dan blijft het leuk. Ze is zó positief en weet zo ogenschijnlijk simpel meteen de vinger op de zere plek te leggen. Ik denk dat haar inbreng alleen maar onderschat kan worden.

Ik wil Neeke heel erg bedanken voor de tijd die ze in mij heeft geïnvesteerd. Het heeft mij écht geholpen beter om te gaan met mijn leefstijl.

A

Ik wilde hulp bij het afvallen, maar heb dankzij de begeleiding van Neeke veel waardevollere inzichten opgedaan. Hierdoor ben ik anders naar mezelf en mijn omgaan met overgewicht gaan kijken.

Eigenlijk at ik al gezond met hier en daar wat uitschieters. Ik sportte voor de verkeerde redenen, namelijk alleen maar om af te vallen en aan een maatschappelijk ideaalbeeld te voldoen. Maar dit maakte mij niet gelukkig. Het accepteren van wie ik ben en wat ik nodig heb zijn fijnere inzichten die me gelukkig maken.

Neeke heeft me hierin geholpen door te kijken wat ik specifiek nodig heb en heeft mij gesteund in mijn proces. Ze was open, meedenkend en haar feedback was altijd goed en helpend. Mijn doelen die ik in het begin heb opgesteld heb ik aangepast naar doelen die ik zelf echt belangrijk vind. En die heb ik zeker behaald.