Sportdiëtist

Ga voor goud met de juiste voeding

Haal je voor je gevoel niet het maximale uit je trainingen en wedstrijden? Kom je regelmatig de man met de hamer tegen tijdens inspanning? Krijg je last van maag-darmklachten tijdens een wedstrijd? Of duurt je herstel voor je gevoel veel te lang? Mogelijk heb jij je sportvoeding nog niet op orde. Dit kan een nadelig effect hebben op je sportprestaties.

 

Betere sportprestaties met de juiste voeding.

Wil jij het maximale uit je sportprestaties halen? Wil je meer energie tijdens het sporten en beter herstellen na het sporten? De juiste voeding kan jou hier zeker mee helpen! Goede sportvoeding alleen helpt je misschien niet om een wedstrijd te winnen. Maar een verkeerde voeding kan er wel voor zorgen dat je verliest. En dat is zonde!

Als gecertificeerd sportdiëtist kan ik jou zeker verder helpen. In 2014 heb ik de post-HBO Sportdiëtetiek met succes afgerond. Sindsdien heb ik honderden sporters en atleten mogen helpen met hun sportvoeding. Zwemmers, voetballers, boksers, marathonlopers en krachtsporters.

Samen kijken we naar 3 aspecten van jouw voeding. De gezonde basisvoeding, die je voorziet van alle belangrijke voedingsstoffen, zodat jij in een optimale conditie verkeert. De sportspecifieke voeding, wat je het beste kan doen voor, tijdens en na het sporten. Om volop energie te hebben tijdens de inspanning en maximaal te herstellen na het sporten. En het eventuele gebruik van supplementen als laatste boost om je sportprestaties te verbeteren.

Herkenbaar?

 • Kom je regelmatig de man met de hamer tegen?
 • Train je keihard, maar merk je weinig progressie?
 • Krijg je last van maag-darmklachten tijdens inspanning?
 • Herstel je te langzaam na het sporten?
 • Lukt het niet om meer spiermassa op te bouwen of je vetpercentage te verlagen?
 • Zie je door alle informatie niet meer de bomen door het bos wat je nu met je voeding moet doen?

 

Wil jij graag?

 • Je sportprestaties verbeteren met de juiste voeding?
 • Leren wat je het beste rondom inspanning kan gebruiken voor het beste resultaat?
 • Lekker kunnen sporten zonder maag-darmklachten?
 • Sneller en beter herstellen na een training of wedstrijd?

 

Dan kan ik jou daar zeker mee helpen!

 

 

Een gezonde basisvoeding

Bij sportvoedingsadvies is het belangrijk om de basisvoeding goed te hebben. Een gezonde basisvoeding levert je alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft: energie, eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Is de basisvoeding goed? Dan heb je een goede basis gelegd voor optimale sportprestaties.

Sportspecifieke voeding

De volgende stap is de sportspecifieke voeding. Wat kan je het beste eten voor het sporten, zodat je volop energie hebt tijdens de inspanning, zonder maag-darmklachten te krijgen. Mogelijk heb je tijdens het sporten extra voeding nodig om volop door te kunnen gaan. De voeding na de inspanning is belangrijk voor herstel.

Supplementen

Heb je je basisvoeding en voeding rondom inspanning op orde? Dan kan je kijken naar het gebruik van supplementen. Hierbij is het belangrijk te kijken welk supplement voor jouw soort sport relevant is en hoe je deze het beste en veilig kan gebruiken.

Betere sportprestaties op 3 manieren

 

 

Workshop sportvoeding

Ideaal als je met het hele team meer uit je sportvoeding wilt halen! Tijdens deze workshop bespreken we de gezonde basis, timing rondom inspanning en eventueel gebruik van supplementen. Aangepast op jou soort sport.

3 maanden traject

Een intensief traject waar je in 3 maanden werkt aan een optimale sportvoeding voor betere prestaties.

Individuele sessie

Als je een programma van 3 maanden niet passend vindt, dan zijn in overleg individuele sessies op afspraak mogelijk. De kosten hiervan zijn € 80,- per uur.

3 maanden traject sportvoeding voor betere sportprestaties

Dit intensieve traject zorgt ervoor dat jij het maximale uit je sportvoeding kan halen om beter te presteren. Samen werken we aan een plan op maat dat is afgestemd op jouw doel, leefstijl en sport. Voeding is een middel om je prestaties te verbeteren, maar moet vooral ook lekker zijn! Daarnaast houdt ik rekening met je trainingsschema, de duur en intensiteit van de trainingen en de tijden waarop getraind wordt. Iedere sport stelt andere voedingseisen en hier houd ik rekening mee in mijn advies.

Bij sportvoedingsadvies is het belangrijk om de basisvoeding goed te hebben. Een gezonde basisvoeding levert je alle voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft: energie, eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Is de basisvoeding goed? Dan heb je een goede basis gelegd voor optimale sportprestaties.

Vervolgens kijken we naar de timing. Wat kan je het beste voor, tijdens en na het sporten nemen. Zodat je optimaal kan presteren en goed hersteld na het sporten.

Als laatst kijken we naar het eventueel gebruik van supplementen. Er zijn veel supplementen op de markt. En veel werken eigenlijk niet. Welk supplement wel voor jou geschikt is? En hoe je dit kan gebruiken om weer net wat beter te presteren? Daar gaan we samen mee aan de slag.

 

Inhoud programma

Gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten t.w.v. €60,-
Hierin bespreken we jouw hulpvraag, behoefte, valkuilen en knelpunten en kijken we of dit traject passend voor jou is.

Vervolggesprekken
Tijdens het programma zijn er 5 vervolggesprekken. Elke twee weken is er een afspraak van ongeveer 45 minuten. Tijdens deze gesprekken kijken we naar een gezonde basisvoeding, timing van je voeding en het gebruik van supplementen. Je gaat aan de slag met de adviezen en op basis van je ervaringen passen we dit verder aan. Zodat je aan het eind van het traject een plan hebt wat perfect bij jou past.

Mailcontact
Tussen de gesprekken door evalueren we hoe het die week is gegaan en waar je tegen aanloopt. Ook kan je altijd tussendoor mailen om vragen te stellen.

Eindevaluatie
In het laatste vervolggesprek evalueren we hoe het traject verlopen is en bespreken we hoe je in de toekomst verder wilt. Ga je op eigen houtje verder of wil je toch verdere begeleiding?

Na het volgen van het 3 maanden traject kan je er ook voor kiezen om als stok achter de deur nog een 6 maanden vervolgtraject te volgen. Hierbij hebben we 1x per maand een vervolgafspraak en kan je tussendoor via de mail altijd terecht met vragen.

Investering
Jouw inzet en € 395,-.

Je krijgt: 

 • Een gratis intakegesprek t.w.v. €60,-;
 • 5 vervolggesprekken;
 • oefeningen en opdrachten om je sportvoeding te optimaliseren;
 • achtergrondinformatie over sportvoeding en supplementen;
 • andere voedingstips.

Hij ging jou voor!

Via FIT.nl ben ik in contact gekomen met Neeke. Neeke heeft voor mij een uitgebreid voedingsadvies geschreven dat strookt met mijn trainingsuren en doelstellingen. Op het moment dat ik de schema’s ontving woog ik nog 86kg met een vetpercentage van 15% en ik was vooral moe. Ik ontving de schema’s en ben begonnen deze strikt te volgen. Het geheel was namelijk zo uitgebreid dat Neeke hier goed over nagedacht moest hebben. Ik kon dit dan ook zonder enige bedenkingen aannemen en meenemen in mijn trainingen.

2,5 maand later was ik 4,5 kg aangekomen maar is mijn vetpercentage met 4% gezakt, tot onder de 11%, en heb ik veel meer energie om optimaal te trainen. Inmiddels ben ik geheel gewend aan het bewuste omgaan met voeding. Het is naar mijn mening de belangrijkste factor in het behalen van je doelstelling. Het zien ontwikkelen van je eigen lichaam is een bijzonder proces. Het kost een hoop energie, en hoe dichter je bij het doel komt, hoe meer energie het kost maar met de juiste begeleiding en doorzettingsvermogen is alles mogelijk wat je graag zou willen behalen.

Neeke, bedankt! Vindt het erg leuk om met je samen te werken, je plannen en adviezen zijn goed doordacht, voorzien van voldoende informatie, je betrokkenheid en interesse in het effect van de schema’s is zowel erg leuk om te zien, als een extra motivatie om nog beter me best te doen. Ik ben uiterst tevreden!

Wil jij ook je sportprestaties verbeteren met de juiste voeding?