Vergoeding, verwijzing en tarieven

Vergoeding, verwijzing en tarieven

Vergoeding

Smitjefit staat ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Dieetkosten bij een KP-geregistreerde diëtist worden jaarlijks 3 uur vergoed vanuit je basisverzekering (valt onder dieetvergoedingen). Deze kosten worden wel verrekend met je eigen risico indien die nog niet verbruikt is door andere zorg/medicatie. Sommige aanvullende polissen bij zorgverzekeraars vergoeden extra tijd bij dieetadviezen en dan gaat de begeleiding niet van je eigen risico af. Neem eventueel vooraf contact op met je zorgverzekeraar om te controleren in hoeverre de begeleiding vergoed wordt.

Smitjefit heeft geen contracten met zorgverzekeraars en is hiermee een contractvrije diëtist. Dat houdt in dat de dieetkosten niet direct met de zorgverzekeraar worden afgehandeld. Na het eerste consult ontvang je van mij per e-mail een factuur: deze betaal je eerst zelf en kun je daarna doorsturen naar je zorgverzekeraar. Hoeveel er vergoed wordt van de behandeling is afhankelijk van jouw verzekering en polis. Lees meer over contractvrije zorg op deze pagina. 

Verwijzing

Je mag op eigen initiatief naar een diëtist en hebt dus geen verwijsbrief van de huisarts nodig. De diëtist kan door middel van Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD) zelf beoordelen of een behandeling gestart kan worden en/of het nodig is om alsnog langs de huisarts te gaan. Dit laatste kan nodig zijn als de klachten een mogelijke medische oorzaak hebben.

Tarieven

Intake + uitgewerkt advies €120,-
Vervolgconsult telefonisch of face-to-face (per kwartier) €20,-
Toeslag huisbezoek* €0,19 per km**
Speeddate €50,-
Voedingscheck €160,-
Rapportage naar verwijzer €20,-

* voor individuele begeleiding geldt een vrijstelling van BTW.
** Met uitzondering van klanten op Terschelling